Anmälan

IF Brommapojkarna, FairPay, Ethos International och Swedbank bjuder i​n till en seminariedag där vi pratar om vad som behöver göras samt hur vi kan göra det. Vi kommer att samtala om transparens och uppföljning, hur jämställdhet skapar värde för fler samt hur media och företag tillsammans med fotbollen kan förändra en hel arena: göra den tillgänglig för fler, på lika villkor.

Schema för dagen
8.00 Öppnar för frukost

8.30 – 8.50 Inledning
IF Brommapojkarna och FairPay berättar om hur samarbetet inleddes samt vilka lärdomar vi har dragit av att arbeta med dessa frågor. Vad behöver göras för att förändra den ekonomiska strukturen inom fotbollen, och hur gör vi det?

8.50 – 09.45 Jämställd ekonomi inom fotbollen – hur ska vi tänka?
Caroline Jönsson och Isabelle Widmark berättar om FairPay, att bedriva opinion och förändra synsätt kring ekonomi, makt och strukturer. Caroline berättar också om hennes arbete i det globala facket FIFPro, för en jämställd och hållbar utveckling av fotbollen.

Paus 15 min

10.00 – 10.40 Att öppna Pandoras ask – Vikten av transparens, granskning och att följa upp
Malin Lindfors Speace och Max Berggren från Ethos International berättar om uppdraget att granska BPs resursfördelning samt den potential de ser i att arbeta mer aktivt med transparens och granskning av olika värdekedjor.

10.40 – 11.10 Att bevaka 
Samtal med journalister om utvecklingen inom sportjournalistiken. Hur är det att granska klubbar och förbund, bland annat när det kommer till olika jämställdhetsfrågor? På vilket sätt kan och ska journalistiken bidra till att förändra de normer som fortfarande råder inom fotbollen? I panelen deltar journalisterna Emma Lukins, Olof Lundh och Noa Bachner.

11.15 – 11.45 Panelsamtal med företag 
Ett panelsamtal med företag om varför de sponsrar idrott och varför är jämställdhet är viktigt i partnerskapet. Hur ser de på framtiden och möjligheterna, och vad kan egentligen företag kräva av idrotten?


11.45 Lisa Ek och Peter Appelquist summerar dagen.

12.00 Lunch / Mingel (enklare förtäring)

När? 15 november 2018
Frukost öppnar 08.00.
Seminarium 8.30 – 12.00.
Lunch 12.00 – 13.00. (Enklare förtäring)

Anmälan krävs och sker via formulär, klicka här.