Sandra Rumélius har utnämnts till ny VD för Ethos International AB med start den 1 februari 2019.

Sandra Rumélius har stor erfarenhet av ledarskap och är en av Sveriges främsta hållbarhetsexperter. Hon har tidigare varit konsultchef och ekonomiansvarig samt ingått i företagets ledningsgrupp.

– Det är en spännande utmaning och jag ser fram emot att leda företaget framåt och stärka vår position som Sveriges ledande hållbarhetsbyrå, säger Sandra Rumélius. Ethos International har haft en stark tillväxt under de senaste åren och bland annat utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri.

– En ny ledning är ett naturligt steg i företagets snabba utveckling för att möta en ökad efterfrågan och Sandra Rumélius är helt rätt person att leda företaget in i nästa fas, säger företagets avgående VD Anna Lindstedt.

Anna Lindstedt kommer framöver att fokusera mer på företagets strategiska utveckling ur ett ägarperspektiv och fortsätta arbeta som senior rådgivare på Ethos International.

Vem är Sandra Rumélius?

Sandra började arbeta på Ethos International år 2012 och har under åren arbetat som konsultchef, ekonomichef och ingått i företagets ledningsgrupp. Hon är dessutom en av företagets experter på hållbarhetsrapportering och har medverkat i framtagandet av flertal GRI och CDP rapporter samt granskat hållbarhetsrapporter i enlighet med den internationella standarden AA1000AS. Sandra har även erfarenhet inom företags arbete med supply chain management.

Sandra Rumélius har en master i nationalekonomi från Handelshögskolan i Stockholm.