Mikael Kruhsberg ny VD för Ethos International

Mikael Kruhsberg har utsetts till ny VD för Ethos International med tillträde idag den 3 februari.

Vi är väldigt stolta över att ha rekryterat Mikael Kruhsberg som ny VD för Ethos International. Mikael har en bakgrund i företag som McKinsey&Co, Ericsson och nu senast Macklean Strategiutveckling. Ethos befinner sig i en intressant tillväxtfas och Mikael kommer tillföra värdefull kompetens och erfarenhet som jag hoppas ska utveckla företaget ytterligare”, säger Maria Rankka, styrelseordförande Ethos International.

Mikael har en lång och omfattande karriär inom strategi och affärsutveckling. Han kommer närmast från rollen som Senior Executive Advisor i Global PMI Partners och har tidigare haft ledande befattningar inom både IT- och telecomindustri samt konsultbranschen. År 2011 startade han Macklean Strategiutveckling där han var VD fram till 2017. Dessförinnan har han varit VD för ett mjukvarubolag med verksamhet i Europa, Asien och Amerika och har som konsultchef hos PWC Consulting och IBM Global Services varit ansvarig för nordiska verksamheter.

Jag känner mig hedrad och ser fram emot att leda Ethos igenom nästa steg på sin utvecklingsresa. Jag är imponerad av vad företaget har gjort hittills och den breda kompetens som finns bland Ethos International bara har börjat sin resa och jag ser fram emot att ytterligare stärka Ethos position som Sveriges ledande hållbarhetsbyrå”, säger Mikael Kruhsberg.

Kuriosa om Mikael: Vid sidan av arbetet är Mikael en riktig friluftsmänniska! Ni hittar honom antingen åkandes på ett par skridskor, paddlandes i en havspaddel eller cyklandes på sin mountainbike. Ni kan också skymta honom ute i naturen då och då som scoutledare.