Håller du på att avsluta din master i management, juridik, miljövetenskap, statsvetenskap, ekonomi eller hållbar utveckling och är intresserad av att arbeta med hållbarhetsfrågor? Skicka då in din ansökan till vår traineetjänst för perioden augusti-december 2021.

Om Ethos International

Ethos International är en konsultbyrå specialiserad på strategisk rådgivning inom hållbarhet. Vi är övertygade om att hållbarhetsfrågorna är centrala för att skapa välmående och innovativa organisationer. Med bas i Stockholm arbetar vi främst med nordiska organisationer inom alla typer av verksamheter, allt ifrån globala industriföretag till institutionella investerare och idrottsföreningar. Just nu är vi 18 anställda och befinner oss i en expansiv fas. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med stor flexibilitet, delaktighet och värderar balansen mellan fritid och arbetsliv högt.

Arbetsuppgifter

En traineetjänst hos Ethos International innebär att du får praktisera arbetet som hållbarhetskonsult hos oss. Vi vill ge vår praktikant en inblick i alla delar av vår verksamhet och möjligheten att delta i vår kärnverksamhet i så stor utsträckning som möjligt.

Vi söker dig som är:

 • I slutet av din masterutbildning inom management, juridik, miljövetenskap, statsvetenskap, ekonomi eller hållbar utveckling
 • Flytande på svenska och engelska i tal samt flytande på engelska i skrift
 • Ansvarstagande, initiativrik och gillar att arbeta effektiv

Det är även meriterande om du har erfarenhet från:

 • Fältarbete utomlands
 • Relevant arbetslivserfarenhet
 • Talar och skriver ett tredje språk

Ansökan och Villkor

Ansökans innehåll: CV och personligt brev skickas till Stina.ahnlid@ethosinternational.se

Sista ansökningsdag: 5 april, urval och intervjuer sker löpande.

Kontakt: Stina.ahnlid@ethosinternational.se

Villkor: Kontor i centrala stockholm, heltid under höstterminen 2021, traineetjänsten är avlönad.

Vi är övertygade om att ett team med olika bakgrunder stärker oss som bolag. Därför tillämpar vi ett neutralt rekryteringsförfarande där vi anonymiserar kön, ålder, etnicitet och utseende. Denna process är framtagen som ett led i vårt arbete för en arbetsplats präglad av mångfald, kompetens och framåtanda.

Senior rådgivare med inriktning mot Sustainable Finance

Arbetar du inom finansbranchen och är intresserad av att driva hållbar utveckling? Ethos International utökar nu sitt Sustainable Finance-team och erbjuder en spännande roll som rådgivare med specifik inriktning på hållbarhet i finansbranschen. Finansbranchen har en nyckelroll i att bidra till hållbar utveckling och branschen genomgår just nu en förändring där hållbarhetsfaktorer får ett allt större fokus. Tillsammans med Ethos Internationals Sustainable Finance-team kommer du att driva utvecklingen inom området och ansvara för att erbjuda det bästa tjänsteutbudet på marknaden.

Om Ethos International

Ethos International är en konsultbyrå specialiserad på strategisk rådgivning inom hållbarhet. Vi är övertygade om att hållbarhetsfrågorna är centrala för att skapa framgångsrika, välmående och innovativa organisationer. Med bas i Stockholm arbetar vi främst med stora och medelstora nordiska bolag inom en rad olika verksamheter, allt ifrån globala industriföretag till institutionella investerare och mindre familjeägda bolag. Just nu är vi 18 anställda och befinner oss i en expansiv fas. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med stor flexibilitet, delaktighet och värderar balansen mellan fritid och arbetsliv högt.

Om tjänsten

Som senior rådgivare kommer du att ha en central roll i att utveckla vårt tjänsteerbjudande inom Sustainable Finance och skapa nordens ledande Sustainable Finance-team. I det dagliga arbetet ingår exempelvis att driva kundprojekt, skapa nya samarbeten, utveckla tjänster samt projektledning.  Du förväntas kunna driva uppdrag på egen hand samt utveckla ditt team i kunduppdrag. Utöver hållbara finanser förväntas du också att kunna arbeta med projekt inom Ethos International andra affärsområden. I ditt arbete stöttas du av kollegor som har lång och gedigen erfarenhet av hållbar affärsutveckling. Vill du veta mer hur vi arbetar inom Ethos International, och specifikt Sustainable Finance, läs mer på vår hemsida: https://ethosinternational.se/.

Vi söker dig som:

 • Har minst 5 års arbetslivserfarenhet, varav 3 år är från finansbranschen, exempelvis inom private equity eller banksektorn.
 • Har erfarenhet av projektledning och levererar resultat med hög kvalitet, ibland under korta deadlines.
 • Är engagerad, driven och initiavtagande med god samarbets- och kommunikationsförmåga.
 • Har relevant akademisk examen inom exempelvis finans, juridik eller management.
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.
 • Kunskap inom hållbarhet och konsultbakgrund är meriterande.

Vi är övertygade om att ett team med olika bakgrunder stärker oss som bolag. Därför tillämpar vi ett neutralt rekryteringsförfarande där vi anonymiserar kön, ålder, etnicitet och utseende. Denna process är framtagen som ett led i vårt arbete för en arbetsplats präglad av mångfald, kompetens och framåtanda.