Samarbetspartners

 

 

Global Reporting Initiative, GRI, är den mest etablerade redovisningsstandarden för hållbarhetsredovisningar. Ethos International, tillsammans med IT-konsultföretaget Tieto, har sedan 2011 fått hedersuppdraget att leda det Nordiska GRI-nätverket. Nätverket består av nordiska bolag som hållbarhetsrapporterar i enlighet med GRI. Näverket träffas årligen för att utbyta erfarenheter, utveckla hållbarhetsredovisningen och dess rapporteringskanaler. Ethos har varit Organizational Stakeholder i GRI sedan 2007. Under 2015 blev Ethos International utsedda till GRI Community Leader in Scandinavia.

Som GRI Community Leader, ger vi på Ethos Internaitonal feedback till GRI och hjälper GRI utöka sin gemenskap genom evenemang och webbseminarier. Vi är glada över att ta del av GRI:s växande globala nätverk.

   

Aktuell Hållbarhet är ett av Sveriges ledande nyhets- och utbildningsbolag inom miljö och hållbarhet. Ethos International håller kontinuerligt öppna utbildningar om aktuella hållbarhetsfrågor i Aktuell Hållbarhets regi. Håll koll på kalendariet på första sidan eller gå in på Aktuell Hållbarhets hemsida för att se nästa utbildningstillfälle.

   

 

Global Standards består av hållbarhetsrevisorer och inspektörer i flertalet länder i Asien. De är väl insatta i lokala lagar samt internationella standarder inom arbetsrätt, hälsa, säkerhet och miljö. Deras inspektörer och revisorer är utbildade och certifierade i internationella system såsom SA8000, FLA, WRAP OHSAS18001 och ISO14001. Ethos International samarbetar med Global Standard vid  inspektioner i Asien.

   

CSR Kompassen är ett kostnadsfritt online-verktyg som lanserades 2010. Verktyget är till för att hjälpa företag att komma igång med hållbart ansvarstagande i leverantörskedjan. Verktyget är anpassat till små och medelstora företag inom produktion, handel och service. På initiativ av Miljöstyrningsrådet bildades CSR Kompassen av en arbetsgrupp med CSR experter, däribland Ethos International.

   

Adastri

 

Adastri har mångårig erfarenhet av verksamhetsutveckling och arbetar aktivt med internationella standarder såsom ISO9000 och ISO14000. Ethos International och Adastri har under åren samarbetat med bland annat företagsanpassade utbildningar.

   

Bilbao är en Stockholmsbaserad produktionsbyrå. Bland deras kunder finns flera av Sveriges ledande företag, dagstidningar, magasin, eventorganisationer och pr-byråer. Bilbao har bland annat utvecklat lay-outen för hållbarhetsredovisningar i samarbete med oss.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”The GRI Nordic Network will provide organisations with a forum for exchanging views and experiences, and offer access to the latest developments in sustainability reporting"

Marjolein Baghuis,
Director of Communications
and Network Relations GRI